با وجود تمام محصولات نوینی که صنعت زیبایی به دنیای میکاپ هدیه کرده است، کرم پودرها هنوز بر تخت فرمانروایی زیرسازی پوست حکمرانی میکنند. نقش این محصول آرایشی به قدری اهمیت دارد که در زبان انگلیسی با اصطلاح Foundation به معنی زیرساز، توصیف میشود.کرم پودرها این قدرت را دارند تا تنها در عرض چند دقیقه، تیرهترین لکها و عمیقترین ناهمواریهای پوستی را بپوشانند. البته به شرطی که بتوانید فونداسیون اختصاصی خود را بیابید.
کرم پودر مناسب پوست من کدام است؟
احتمالا شما هم تلاشهای نافرجام زیادی را برای یافتن کرم پودر مناسب پوستتان پشت سر گذاشتهاید؛ از تناژهای نارنجی و صورتی مصنوعی که روی پوست به وجود میآید تا احتمال ماسیدگی و ناهمخوانی سطح رنگ در لایه بندی آرایش. همه اینها معضلات جدی و در عین حال شایعی هستند که اغلب ما در راه خرید کرم پودر رویاییمان تجربه کردهایم. اما دیگر نگران نباشید، این مطلب میانبری سریع و کاربردی برای رساندن شما به بهترین کرم پودری است که میتوانید انتخاب کنید.
در این زمینه، چند نکته مهم و حرفهای وجود دارد که دانستنشان به شما کمک خواهد کرد:
انتخاب کرم پودرهایی که بیش از ۱ درجه (شید-سایه) با رنگ طبیعی پوستتان تفاوت داشته باشد به هیچ عنوان توصیه نمیشود. چرا که ظاهر مصنوعی و غیر طبیعی به آرایشتان میدهد.
عدم تطبیق تنالیته کرم پودر و پوست، باعث نارنجی یا صورتی به نظر رسیدن چهرهتان میشود.
کرم پودر خوب باید مشکلات پوستتان را پوشش دهد و در کنار زیبایی، خاصیت درمانی هم داشته باشد.
راهنمای انتخاب بهترین رنگ کرم پودر
حالا که با اصول حرفهای و باید و نبایدهای خرید کرم پودر آشنا شدید، وقت آن است که فونداسیون اختصاصی خودتان را بیابید. برای این کار، میتوانید از راهنمای زیر کمک بگیرید. مراحل ذکر شده با توجه به تجربیات میکاپ آرتیستهای مطرح دنیا و اصول حرفهای صنعت زیبایی به صورت گام به گام و ساده طرحی شده است:
۱. نگرانیهای پوستی خود را شناسایی کنید
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، کرم پودری مناسب مصرف روزانه شماست که بتواند مکمل روتین درمانی و مراقبتی پوستتان باشد. با این اوصاف، بهتر است ابتدا به جنس و مشکلات پوستیتان توجه نمایید، سپس با توجه به اطلاعاتی که درباره ویژگیها و نیازهای پوستتان جمعآوری کردهاید، فرمولاسیون کرم پودرتان را انتخاب کنید:
پوسته پوسته شدن، التهاب، خشکی، قرمزی و بروز ظاهر کیکی حین آرایش. اگر شما هم با این نشانهها روبرو هستید، احتمالا پوست خشک و حساسی دارید؛ معضلات جدی اما قابل حلی که با آبرسانی و تغذیه مناسب پوست به راحتی برطرف میشوند. بهترین توصیه برای این افراد، استفاده از کرم پودرهای مایع با خاصیت آبرسانی بالا و مرطوب کنندگی است.
چرب شدن و برق افتادن پوست صورت، بزرگترین مشکل پوستهای چرب و مختلط است. سادهترین راه برای حل این مشکل، استفاده از کرم پودرهای مات کننده با بیس پودری و فاقد چربی است.
اگر هربار بعد از شستن آرایش با ظهور آکنههای جدید و ملتهب مواجه میشوید، پوستتان مستعد آکنه است. توجه به غیر کومدوژنیک بودن فرمولاسیون کرم پودر در خصوص این افراد اهمیت بسیار بالایی دارد. فوندانسیونهای ضد جوش حاوی ترکیبات آنتی باکتریال هستند و به صورت فاقد چربی طراحی میشوند. در نتیجه، از پوستتان مراقبت میکنند و امکان ایجاد جوش را به حداقل میرسانند.
۲. تنالیته و رنگ پوستتان را بشناسید
رنگ پوست، معیار اصلی و نخست انتخاب رنگ کرم پودر به حساب میآید. در این باره میتوان گفت رنگ پوست فارغ از شید یا همان تفاوت شدت رنگ به سه دسته سفید، گندمی و سبزه تقسیم میشود. اما در مبحث تعیین رنگ پوست، شاخصه مهم دیگری به نام تنالیته نیز مطرح است که اغلب مورد بیتوجهی قرار میگیرد. عامل مهمی که شناخت و در نظر گرفتن آن هنگام انتخاب لوازم آرایشی، شما را به یک میکاپ آرتیست حرفهای تبدیل میکند.
جالب است بدانید که تنالیته و رنگ پوست، هیچ ارتباط معناداری باهم ندارند. به این معنی که پوست شما فارغ از تیره یا روشن بودن ممکن است تناژ سرد، گرم یا خنثی داشته باشد. بحث تناژ پوست در واقع همان سایه ناخواسته نارنجی یا صورتی رنگی است که گاهی اوقات بعد از میکاپ روی پوستتان ظاهر میشود. البته خبر خوب این است که بعد از تعیین تناژ دقیق پوستتان، به راحتی از شر این مشکل خلاص میشوید. راحتترین ترفند برای تعیین تنالیته پوست، توجه به رنگ رگهای سطحی مچ دست است:
رگهای آبی و بنفش، به این معنی است که پوست شما تنالیته سردی دارد.
اگر رگهای ناحیه مچ دست شما سبز است، احتمالا تناژ پوستی گرمی دارید.
افرادی که هر دو رنگ رگ را روی مچ دستشان مشاهده میکنند، تناژ پوستی خنثی دارند.
به عنوان ترفند دیگر، میتوانید از جواهرات طلا و نقره کمک بگیرید. اکسسوریهای نقرهای بیشتر با پوستهایی که تناژ سرد دارند هارمونی ایجاد میکنند. این در حالی است که طلا بهترین هماهنگی ممکن را با تناژ پوستی گرم به وجود میآورد. در مورد تنالیته خنثی، هر دو رنگ طلایی و نقرهای با پوست هارمونی خواهد داشت.
تست رنگ کرم پودر انجام دهید
انتخاب بهترین رنگ کرم پودر بین صدها برند و تناژ رنگ متفاوت این محصول، بدون شک کار سخت و دشواری است. در این زمینه، تست رنگ میتواند کمک کننده باشد. برای این کار کافی است به نزدیکترین فروشگاه لوازم آرایشی بروید و تستر کرم پودرشان را امتحان کنید. ابتدا رنگهای مشابه را بیابید و سپس آنها را روی خط فک خود تست نمایید.
هرکدام از تناژهای کرم پودر که بیشترین هماهنگی را با این ناحیه از صورتتان داشت، بهترین گزینه برای شما خواهد بود. به یاد داشته باشید که بهتر است این کار را زیر نور طبیعی انجام دهید تا به بهترین نتیجه ممکن برسید.
تسترهای میکاپ، نمونههای کوچک و مشابهی از انواع لوازم آرایشی هستند که برای تست و تضمین انتخاب مصرف کننده طراحی شدهاند. با در نظر گرفتن این واقعیت که هر تستر در طول روز توسط دهها نفر مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، آنها احتمالا ناقل چندین نوع آلودگی و باکتری خواهند بود. برای جلوگیری از بروز هرگونه حساسیت یا مشکل در اثر استفاده از تستر کرم پودر، توصیه میشود از نمونههای تیوپی آن استفاده کنید. بسته بندیهای تیوپی کمترین تماس ممکن را با پوست دست و صورت مصرف کننده دارند و در نتیجه، امکان بروز هرگونه حساسیت یا عفونت را به حداقل میرسانند.
۳. به قدرت پوشانندگی فونداسیونها دقت کنید
کرم پودرها از نظر قدرت پوشانندگی طبقه بندی متفاوتی دارند، اما به طور کلی میتوان آنها را در سه دسته کاور سبک، متوسط و سنگین تقسیم کرد.کوشن و تینت لب از فونداسیونهای پرطرفدار و سبکی هستند که اغلب برای آرایشهای نچرال و روزانه توصیه میشوند. انواع BB کرم و CC کرم در دسته کرم پودرهایی قرار میگیرند که کاور متوسط و قابل قبولی دارند. در آخر نیز کرمهای گریم حرفهای هستند که قدرت کاور فوق العاده بالایی دارند.
نکته حائز اهمیت در این مرحله، ارتباط مستقیم بین قدرت کاور کرم پودر و سنگینی بافت آن است. به شکلی که هر چقدر قدرت کاور فونداسیون بیشتر باشد، بافت سنگینتری روی پوست به جا میگذارد. برای مثال، مصرف روزانه کرم پودرهای سنگین گریم باعث اختلال در تنفس پوستی، بسته شدن منافذ و حتی ایجاد لک میشود. در حالی که فونداسیونهای سبکتر مانند تینت یا BB کرم، بافت بسیار سبکی دارند و باعث آسیب پوستی نمیشوند.
با توجه به تمام این نکات، توصیه میشود پیش از خرید کرم پودر به هدف مصرف و سبک میکاپ خود دقت نمایید. اگر میخواهید آرایش طبیعی داشته باشید و به دنبال فونداسیونی برای استفاده روزمره هستید به سراغ کاور سبک و متوسط کرم پودر بروید. در صورتی که از طرفداران آرایش حرفهای و سنگین هستید، فونداسیونهایی گریم و های کاور بهترین انتخاب هستند.
۴. انتخاب ابزار مناسب را دست کم نگیرید
گاهی تعویض نوع برند، بافت و حتی فرمولاسیون کرم پودر هم نمیتواند تغییری در کیفیت آرایشمان به وجود بیاورد. حتی این احتمال وجود دارد که بعد از مصرف بهترین و گرانترین فوندانسیونهای دنیا هم با ماسیدگی و ظاهر اسفنجی روی صورتمان مواجه شویم. در چنین شرایطی، پیشنهاد میشود به سراغ تغییر روش اجرای زیرسازی و استفاده از ابزار جدید بروید:
- قبل از اجرای فونداسیون، مرطوب کننده و سرمهای آبرسان را امتحان کنید. این محصولات با تامین آب و رطوبت مورد نیاز پوست، از ایجاد خشکی و پوسته پوسته شدن جلوگیری میکنند. به علاوه، از ماسیدن کرم پودر نیز تا حد زیادی ممانعت مینمایند.
- اگر پوستتان جای جوش و ناهمواریهای متعددی دارد، کرم پودر راه حل خوبی برای کاور نواقص صورتتان نیست. بهتر است پیش از اجرای فونداسیون، از پرایمرهای حجم دهنده با کاور بالا استفاده کنید. سپس ۱۰ دقیقه صبر نمایید و به سراغ مرحله اجرای کرم پودر بروید.
- ظاهر کیکی یا اسفنجی کرم پودر، معمولا به خاطر غلظت بالا و تجمع مقدار زیاد فونداسیون روی نقاط مختلف پوست رخ میدهد. برای حل این مشکل، میتوانید از بلندر مرطوب کمک بگیرید. بیوتی بلندرها ساختار اسفنجی و لطیفی دارند و به پخش یکدست کرم پودر روی صورتتان کمک میکنند.